T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - Bozüyük Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Çevre Bilgileri

Okulumuz  Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir.

4 yıl eğitim vermektedir. Okulumuzda 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile Adalet, Bilişim Teknolojileri, Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Yiyecek İçecek Hizmetleri dallarında eğitim verilmektedir. 9. sınıfta Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji, Sağlık, Tarih, Coğrafya, Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, İngilizce, Din Kültürü Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi, seçmeli dersler gibi kültür dersleri okutulmaktadır. Öğrenciler meslek lisesine kayıt olurken doğrudan alan seçmekte ve 10. sınıftan itibaren dallara ayrılmaktadır. Öğrencilerin seçtiği alan ve dallara göre dersler şekillenmekte ve meslek dersleri ağırlıklı olmakla beraber; Matematik, Coğrafya, İnkılap Tarihi, Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı gibi kültür dersleri de yer almaktadır.

Okulumuz Bilecik ili Bozüyük ilçesindedir.
Bozüyük Bilecik´in en büyük ilçesidir, hatta Bilecik ilinden nüfüs ve yerleşim olarak daha büyüktür.
Bozüyük te sanayi oldukça gelişmiştir. İrili ufaklı bir çok fabrika mevcuttur. Ankara´yı ve bütün İçanadolu, Karadeniz, ve Doğu illerini Bursa´ya bağlayan, Eskişehir´i Sakarya ve İstanbula bağlayan ve yine İstanbul ve Bursa´yı Kütahya, Afyon üzerinden Antalya´ya bağlayan yolların kavşak noktasındadır. Bu yüzden ulaşım oldukça gelişmiştir. Ayrıca İstanbul - Ankara, İstanbul - İzmir Demiryolları üzerinde de yer alır.
İlçe de Kentleşme oranı oldukça yüksektir. Nüfus 70.000 civarındadır.
Kiralık ve Satılık ev bulmakta zorluk çekilmez. Ev kira fiyatları semtten semte değişmekle beraber ortalama 2500-4000 TL arasında değişmektedir. Apartman dairelerinin hemen hemen tamamı kaloriferlidir.
Daire sayısına göre ortalama 2-4 ton kömür yakılmaktadır. İlçeye doğal gaz 2007 yılında gelmiştir. Doğal gaz almayan semt sayısı oldukça azdır. O semtler için de çalışmalar devam etmektedir.

Bozüyük´te kara iklimi hakimdir. Kışlar oldukça sert geçer. Yaz mevsimi kısadır. Yazın geceleri serin olur. Kışın kar ve yağmuru bol miktarda alır.

Eskişehir 35 km doğudadır. Eskişehir´de bulanan tüm imkanlardan Bozüyük faydalanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2021 - Güncelleme: 22.12.2022 13:11 - Görüntülenme: 391
  Beğen | 1  kişi beğendi