BİLECİK / BOZÜYÜK - Bozüyük Selahattin Şeker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Okulumuzda 20'şer bilgisayardan oluşan, internet bağlantısına sahip 2 adet laboratuvar, 1 robotik kodlama ve 3 boyutlu yazıcı atölyesi ve 1 tamir atölyesi ile eğitim öğretim verilmektedir.

ALAN TANITIM VİDEOMUZ

ALANIN DURUMU VE GELECEĞİ

Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya yayılarak hem de kullanım alanı çeşitlenerek olmuştur. Bilişim Teknolojileri; bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır.

DAL PROGRAMLARI

01-07-2021

1. YAZILIM GELİŞTİRME

Yazılım geliştirme dalının temel amacı, bilgisayar sistemlerinin kullanıcı ihtiyacına cevap vermek için gereksinim duyduğu programların geliştirilmesidir. bu dal altında öğrenciler hem masaüstü, hem mobil hem de web sayfaları üzerinden yazılım geliştirmeyi öğrenmektedir. Diğer dal ile birlikte Robotik Kodlama dersi de almaktadır.

01-07-2021

2. AĞ İŞLETMENLİĞİ VE SİBER GÜVENLİK

Dalın amacı birbirine bağlı bilgisayarların oluşturduğu ağ sistemlerinin kurulumu, bakımı, sağlıklı işleyişi ve yedeklemesinin sağlanmasıdır. Ayrıca giriş çıkış sistemleri, sensörler, göstergeler ve ekranların kullanıldığı işlevsel cihazların verilerinin de kontrol ağ üzerinde kontrol edilmesi öğretilmektedir. Diğer dal da olduğu gibi robotik kodlama dersi de bu dalda işlenmektedir.

İSTİHDAM ALANLARI

Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1.   Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında,

2.   Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

3.  Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında,

4.  Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

5. Bununla birlikte öğrencilerimiz, mezuniyetle elde edilen iş yeri açma belgesi sayesinde çeşitli finansal desteklere öncelikli olarak ulaşabilir ve fazla sermayeye ihtiyaç duymadan kendi iş yerlerini açabilirler.

YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMI AVANTAJLARI

Bölümden mezun olan öğrencilerimiz, belirlenen meslek yüksek okulu ve fakülteleri tercih ettiklerinde ek puan ve kontenjan avantajına sahip olacaklardır.

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Mezunlarının Ek Puanları İle Yerleşebilecekleri Ön Lisans Programları:

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olanlar, karşılarında gösterilen yükseköğretim ön lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanları OBP'nin 0,12 ile çarpılması ve puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecek; ayrıca, yerleştirme puanlarına OBP'nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek ek puanlar katılacaktır.

Dal Adı

Web Tasarımı ve Kodlama

Yeni Medya ve Gazetecilik

TYT

Teknoloji Fakültesi / Sanat ve Tasarım Fakültesi / Turizm Fakültesi Lisans Programları:

Teknoloji Fakültelerinin aşağıda yer alan lisans programlarının mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına (M.T.O.K.), öncelikli olarak yerleştirilecektir. Kontenjanların boş kalması durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının diğer alan/dallarından mezun olan adaylar da tercih ettikleri takdirde bu kontenjanlara yerleştirileceklerdir.

Dal Adı Yükseköğretim Lisans Programları Öğretim Süresi Puan Türü
Alanı ve Tüm Dalları Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 Yıl SAY